Guldhjälmsutbildning

SVEMO har liksom de flesta förbund som tillhör Riksidrottsförbundet (RF) ställt stora krav på tävlingsverksamhet med barn under 12 år. RF skriver i sin publikation "Idrotten vill" att; "Tävlingar skall ske under kontrollerade former och ha stora inslag av lek, bygga på frivillighet och inte bidra till stress och elittänkande".

För att leva upp till detta har SVEMO tillsammans med landets crossklubbar för några år sedan infört nya regler gällande aktiviteter för barn upp till och med 12 år. Dessa regler kallas "Guldhjälmsreglementet" efter den licensform och det tävlingsreglemente som införts. För att få tävla måste den aktive genomföra 3 olika prov, både praktiska och teoretiska (brons, silver och guldhjälm). När man uppnått Guldhjälmsstatus får man tävla.

Varje prov skall genomföras med minst 1 månads mellanrum och tillsammans med vårdnadshavare. På licensbrickan står alltså även vårdnadshavarens namn och barnet får inte starta i en tävling utan att vårdnadshavaren är med. Om vårdnadshavaren inte skulle klara sitt prov, som inte är detsamma som barnets prov, så klarar inte heller barnet provet. Om man deltar i vår crosskola ingår guldhjälmslicenstagningen som en del i undervisningen för dom som så vill
.

Uppdaterad: 19 MAJ 2017 09:25
Skribent: Shelby Micke Löfqvist

Vår Facebookgrupp

Facebook-Button

GLÖM EJ!

Miljömatta är obligatoriskt och  tvätt av hoj förbjudet.

.

Banans