Hur börjar man?

OBS! Lån av hoj måste bokas via vår mail This is a mailto link och är gilitigt först då man mottagit bekräftelse.

Kontakta bara någon av våra barn och ungdomsledare så berättar dom gärna mer och ordnar med en provkörning. Det enda du behöver ta med är oömma kläder, handskar och skor, gärna kängor. Skulle det behövas lite större hoj så brukar det alltid gå att lösa det med.

Om man sen efter att ha fått prova på känner att det här var precis så kul som det såg ut! Då behöver man förstås skaffa sig en del utrustning. Först och främst en motorcykel, men tänk även på att satsa på bra skyddsutrustning!

I den minsta klassen 50cc behöver barnet, som troligen är 4-6 år, minst ha en bra och väl passande hjälm, rejäla stövlar, handskar och en ryggskena. Satsa gärna även på knä-, armbågs- och axelskydd, dels för att barnen känner sig säkrare, men framförallt så slipper dom skrapsår om dom råkar ramla.

I 65-85cc-klasserna går det fortare och därför kör man med motocrosskydd som närmast kan liknas vid vad ishockeyspelare har med avancerade, säkra och stötupptagande skydd.

Ganska dyrt att köpa nytt, så kolla t ex. på vår köp och säljsida, Blocket.se, enduromx.com, Facebookgrupper som t ex Köp & Sälj MX Guldhjälm/Ungdom  som bara handlar om saker för barn och ungdom,  Köp och sälj cross/enduro med över 10 000 medlemmar, eller sätt upp en köpeslapp vid klubbstugan. Då kan du ofta köpa begagnade saker till bra priser eftersom att barnen snabbt växer ur det dom har. Ett tips när det gäller de mindre förarna kan vara att titta efter knä- armbågs- och axelskydd på någon hockeyloppis där man ofta kan hitta det för några tior. Det fungerar alldeles utmärkt till att börja med.

Visst kostar det en del att kliva in i sporten, men speciellt i de mindre klasserna får man ofta tillbaka de pengarna man betalt för både motorcykel och utrustning.

Uppdaterad: 29 JUN 2018 12:34 Skribent: Shelby Micke Löfqvist

Vår Facebookgrupp

Facebook-Button

GLÖM EJ!

Miljömatta är obligatoriskt och  tvätt av hoj förbjudet.

.

Banans