Hoppa till sidans innehåll

Fakta om banan


Stora banan

Vår crossbana är belägen i ett f.d. sandtag och har därför en naturlig kupering. Underlaget är riktigt mjuk sand som ställer krav på förarnas teknik om det ska gå fort. Banans längd är 1560 m, startgrinden är frånfallande och startplattan är gjuten i betong.

Inom kort ska vi försöka lägga upp en film som visar ett varv på banan.

 

Lilla banan

Lilla banan är avsedd för 50-65 cc och fiddy samt 85 cc om föraren är nybörjare. På lilla banan har vi ett lite hårdare sandblandat jordunderlag för att det ska vara lite mer lättkört. Det finns gott om olika kurvor och ett flertal hopp så de yngre förarna kan växa in i körningen.

Under Juli 2015 har vi delvis byggt om banan så den är nu både längre och bredare, ett par raksträckor har lagts till och även ett par hopp. Men fortfarande finns det gott om olika kurvor så den fungerar utmärkt både för rena nybörjare och de som kört någon säsong som vill vässa körtekniken. 

Banan är byggd så att man kan åka två alternativa spår på två olika ställen, men det är bandat så endast ett alternativ gäller. Bandningen får INTE flyttas på efter eget huvud utan banvärdens medgivande! Vi återkommer även här inom kort med en film som visar ett varv på banan.

 

Allmänt

Ett omklädningsrum finns att tillgå men tyvärr har vi i dagsläget bara bajamaja. Dock planerar vi att inom en framtid kunna erbjuda WC och vatten. Det finns idag tillgång till rinnande vatten men det är inte att betrakta som dricksvatten. Observera dock att tvätt inte är tillåtet.

Banvärdar finns alltid på plats under banans öppettider, och tar hand om inskrivningen som är obligatorisk före träning. Banvärden tar emot eventuell betalning och kollar din licens. Vi har även lite enklare kioskförsäljning med dricka, kexchoklad, kaffe och liknande.

Uppdaterad: 10 JUN 2017 09:15 Skribent: Shelby Micke Löfqvist


Vår Facebookgrupp

Facebook-Button

 

 

GLÖM EJ!

Miljömatta är obligatoriskt och  tvätt av hoj förbjudet.

.

 

Banans

öppettider:

 

Tisdag 17.00-20.00

Torsdag 17.00-20.00

Lördag 10.00-14.00

1/7 - 31/7 Stängt

1/11 - 31/3 Stängt

 

 

Ett stort tack

till våra sponsorer!

 

 

 

Bygg & Takkungen

 

 

 

Här hade du

sett din logo

 om du sponsrat 

 FMC motocross

Kontakta klubben för

pris och villkor.

 

 

 

Postadress:
Filipstads MCK - Motorcykel och Snöskoter
Industrivägen 9
68233 Filipstad

Besöksadress:
Flottuvans motorstadion
68230 Filipstad

Kontakt:
Tel: 0733436032
E-post: filipstadsmotocrossk...

Se all info