Hoppa till sidans innehåll

Regler


Vi har några enkla regler på banan som vi vill att alla respekterar. Det är kanske tråkigt med en massa pekpinnar, men det är inga konstigheter utan handlar bara om sunt förnuft och säkerhetstänk.

Samma regler gäller på alla SVEMO godkända banor.


- När du kommer till banan så gå direkt in i klubbstugan och anmäl dig, och visa upp ditt träningskort eller betala avgiften för gästförare. Om man gör det innan man lastat av hojen så förenklar det för oss, och du riskerar inte att glömma bort det. Även småhojar som bara ska köra på lilla banan måste komma in och anmäla sig, även fast dom inte ska betala någon avgift.


- Miljömatta är obligatoriskt under parkerad hoj i depån.


- Körning i depån är absolut förbjudet. Det är en ren säkerhetsåtgärd som beror på att små och stora hojar samsas på samma yta och att en olycka vore förödande för alla!


- Det är förbjudet att köra åt fel håll, ta egna genvägar, stanna och snacka ute på banan och att köra på folkracebanan. Om du skulle få stopp på hojen ute på banan så försök att flytta den till kanten så fort som möjligt så minskar risken att bli påkörd.


- Skyddsutrustning måste användas vid träning, dvs. godkänd hjälm, ryggskena och cross-stövlar är ett minimum. För barn på lilla banan som är nybörjare kan grova kängor vara ok i början, dock är alltid hjälm och ryggskena ett måste.


- Barn som tränar på lilla banan måste målsman eller annan ansvarig ha uppsyn över hela tiden dom kör. Barnet får inte på något villkor lämnas ensamt.


- Tyvärr har vi i dagsläget inte någon möjlighet till tvätt av hojar på banan. Det är heller inte tillåtet att tvätta hojen med egen medhavd utrustning eftersom vi saknar tvättplatta med avskiljare.


- Buller från motorcykeln får uppgå till max 114db/A, och ljudmätning kommer att genomföras stickprovsvis.


- Sen är vi slutligen glada om vi alla försöker tänka på varandra när vi parkerar i depån så vi får rum allihop :-D

Om någon inte respekterar ovanstående regler, och heller inte rättar till eventuellt fel efter anmodan, så kan man komma att avvisas från området utan att träningsavgiften återbetalas.

 


Uppdaterad: 07 SEP 2015 22:07 Skribent: Shelby Micke Löfqvist


Vår Facebookgrupp

Facebook-Button

 

 

GLÖM EJ!

Miljömatta är obligatoriskt och  tvätt av hoj förbjudet.

.

 

Banans

öppettider:

 

Tisdag 17.00-20.00

Torsdag 17.00-20.00

Lördag 10.00-14.00

1/7 - 31/7 Stängt

1/11 - 31/3 Stängt

 

 

Ett stort tack

till våra sponsorer!

 

 

 

Bygg & Takkungen

 

 

 

Här hade du

sett din logo

 om du sponsrat 

 FMC motocross

Kontakta klubben för

pris och villkor.

 

 

 

Postadress:
Filipstads MCK - Motorcykel och Snöskoter
Industrivägen 9
68233 Filipstad

Besöksadress:
Flottuvans motorstadion
68230 Filipstad

Kontakt:
Tel: 0733436032
E-post: filipstadsmotocrossk...

Se all info